Pergerakan baby

Saya nak tanya macam mana ye nak tahu baby gerak ke tak? saya first mommy tak tahu rasa nya macam mana 😅 kadang2 rasa mcm ada something gerak2 tapi tak sure tu baby ke atau perut lapar 😅

6 Các câu trả lời

Kita pun tak tau nak describe macam mana wakkk... haha.. anak dah nak masuk 3, tapi kadang tak dapat beza. Kita ni nak beranak pun confuse 🤦🏻‍♀️ macam nak berak, macam nak beranak. Adoii... anak berjarak lama pulak. Tengah confuse lagi ni 🤣🤣🤣

Pergerakan baby ni ada banyak.. dia pusing, mengeliat, menyiku, menendang dll.. klu mummy rasa gap lama sgt baby tak gerak kejut laa dia..kasi goyang2 sikit perut tuu nt tak lama dia responla..hehe klu da power sikit baby sedu dlm perut pun mummy blh rasa..🤭

hahaha comel la mummy..😂 mcm mana ea...hanya mummy je yg tau..kalau dia gerak2 tendang2 diala tu..cuba mummy kacau dia..tekan2 tempat keras...diela tu..gerak2 😂

kalau nak tau die gerak ke tak cube sis letak tngn kt prut waktu sis rse ade bnde bergerk dlm perut nnti kite rse die baby tu grk slow je die cuit"je 🤣

kalau awal2 mcm bawah 19w, rasa geli2 mcm vibrate..nnti atas 20w (stgh org 22w,24w) akan nmpk perut terangkat .:)

Baby gusti ii awk bt mcm pdg bola 🤣🤪...