Kepada ibu2

Saya nak tanya lah umur anak saya dah 2 tahun 4 bulan... Tp masih belum pandai bercakap dengan lancar... Hanya pandai sebut satu persatu... Contoh emak, nak, air apa yang die tahu jek sebut.. Kalau nak sebut emak nak air masih X pandai lagi... Ada x anak2 puan cm tu...yg masih ada mslah cm ank saya yg belum bercakap macam anak2 lain... Risau tu ada lah... Adakah ank saya lambat ke macam mana boleh share kan tak? #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

lbh kurang mcm ank sye 2y6m. tak reti buat ayat bile nk sesuatu contoh mcm nk susu, die akan sebut "su". tp words yg dia dh thu bnyk cuma ayat je xreti buat lagi. ade jgk bahasa alien dia 😂. tp sye teruskan je cakap dgn dia, ajar dia buat ayat. nnt lama2 dia akan pandai. ayat lain boleh je die sebut mcm " where abah", " whats colours is this".

10mo trước

Macam anak saya lah... Mulut bising ada die sebut jelas... Ada kuar alien lah... Saya pn stay borak juga ajak berbual bg arah semua fhm...

kerapkan bersembang dgn anak..

10mo trước

Alhamdulillah mmg kerap juga sembang dgn ank... Kdang kita sruh amik ke buat ke... Die fhm hye ayat jek msih x boleh nk atur kan... Nie pn tgh demam