First baby

Saya nak tanya lah , saya first baby lah , tapi perut tak nampak sangat , saya tengok orang lain dah 6 month perut pun dah nampak besar , saya tak scan lagi untuk next , next scan 28weeks , sekarang baru 26 weeks 🥲 saya tengok kat cermin tiap mase nampak je besar tapi sometime orang lain cakap tak nampak pun perut , risau semua ade 🥲 but haritu penah scan 23 weeks berat baby semue okay ikut weeks 🥲

35 Các câu trả lời

saiz perut tk penting pun sis.. yg penting time check up tu kalau doc atau nurse cakap ok, okay la tu tk pyh risau dh perut kecik ke besar.. Sy pun 6 bulan pregnant perut tk nampak sgt.. bila masuk 8 bulan baru nmpk perut cm org ngndung 🤣 best apa perut tk besar senang bt keje tk penat sgt.. Senang untuk solat.. sy masa warded sebab overdue pun still boleh solat mcm biasa sbb perut tk besar mana pun smpai ibu² yg lain pelik dgn sy hahaha.. last2 keluar jgk baby girl 3.35kg

sy pun 6 bulan org xnmpk sgt lagi. ni dh masuk 8 bulan Bru lah tahu letih ye perut besar ni hihi baik perut Kecik tapi baby sihat ye. jgn risau,perut besar ke Kecik ke xmenentukan baby tu sihat atau x . yg penting bila scan Dr ckp baby okey,so okeyla...perut besar ni nak tido mengiring Pon xselesa,telentang Pon xselesa,tukar posisi time tidur Pon kene pakai tenaga banyak tau ..so syukurlah bila perut xbrp besar😆

jangan risau sis.. saya 7bulan baru nampak besar.. sblum 7bulan org sllu ckp perut sy kecik.. tp its so k.. sbb scan bby berat ok ja.. jd lega lh rsa.. naik 7buln lalu mkn terus besar perutnyaa bju2 pun dh sendat.. jgn risau tau klau scan smua ok.. gpun perut kecik senang bt kerja jln sna sni.. mai perut besar tk larat dh

sy 7 bulan pn org ckp x nampak lagi😆 padahal klau duk rumah mmg nampak besar je.. sbb bila keluar sy pkai baju besar so nampak mcm org buncit / gemok je🤣🤣 tak kuasa sy nk tunjuk perut dekat org.. klau perut besar² pun bukannya larat nanti nk bawak perut..

Ignore je apa org kata. My pregnancies, 4 semua perut kecik. Bila keluar bby berat normal je sihat. Bila mengandung, tak semestinya ibu akan naik badan, ada yang naik kat perut je. So dont worry. Ignore the negativity. Just enjoy your pregnancy ya dear 😘

saiz perut takde makna apa² sis . ada yg perut besar kedepan pun anaknya keluar tkde lah besar mana . tak bermakna jugak perut kecik anak tu kecik . yg penting baby sihat membesar ikut bulan dia .

jgn rsau sis.. sye tyme 9 bln pun muat lg pki bju sblum preggy.. perut x besar mne pun.. tp alhamdulillah baby shat & mbesar ikut weeks.. air ktuban pun ok.. size perut x mlambangkn ape2 pun..

jgn compare dan ignore kata org. nanti awk lg stress, tak bagus utk kndungan. Sy lg la dh admit overdue pun org duk ingat sy admit sbb bby kecik. bila bby lahir takdela kecik pun 3kg++ juga.

sama la sy, time kat rumah depn cermin agak besar, bila dah kluar rumh, org kata nmpak kecil. act, it is normal n jgn amik hati. dia bergantung pada perut ibu tu, ada orng perutnya kecil. as long sihat ok je..

Anak first mmg perut tak nampak sgt. Kalau awk islam lg bagus tak nampak perut so tak aurat. Baby bump tu aurat tau. As long as saiz baby ok so tak ada apa yg perlu dirisaukan mengenai saiz perut k sis