Kepala baby besar dalam kandungan

Saya nak tanya kepada ibu ibu sekalian..usia kandungan saya 31 week , tapi bile check dekat kk kepala baby 34 week..bile buat dekat swasta detail scan baby normal (28 week)..risau dibuatnyaa smpai doktor bagi surat refer hospital.. #fistpregnancy

8 Các câu trả lời

Sama la dgn baby sy.. memula doc ckp juga maybe itu juga vision.. dah 3 kali scan kepala baby masih besar dlm 2 weeks tp doc ckp InsyaAllah setakat ni masih blh bsalin normal lagi.. sy dah pgi scan 2 klinik yg bbeza mmg saiz besar dr week yg sepatutnya. Tp sy ada ja anak² buah yg mmg kepala nampak besar so InsyaAllah it’s normal 😊 mommy² #35week6days

2y trước

Hi puan. Mcm mne anak puan skrg? Saya baru dpt tahu kepala anak saya pun besar 2w dari usia. N doktor kata ada lebihan air sikit dlm kepala.

saya pun sama macam sis.. doktor kata kepala baby besar 3w.. dah buat surat refer hosp, tapi saya kena kuarantin.. tak boleh pegi lagi.. minggu depan baru nak g scan lagi sekali.. harap2 semua normal laa.. macam2 dah pikir nii

3y trước

Assalamualaikum sis. Sis dah selamat melahirkan ke?baby macam mana?

Kalau detail scan otak baby sume ok, insyaAllah ok. Just mungkin kepala mmg jenis besar. Anak sy pn mcm tu bile scan, doktor cek otak sume die ckp xde ape mmg kepala je besar sikit.

sama macam saya, dr kk kata kepala besar dari minggu, then ketuban banyak. So kena refer pakar, bila scan pakar semua normal okey. Insyallah tak de pape, jangan risau ye

saya pun tadi cek kepala bby besar, saya megadung ni ada kencing manis...

Kadang2 scan kat 1 tempat ni tak boleh caya. Kena cari opinion lain jugak

samalah dgn saya scan doktor ckp kepala baby besar skg 28 minggu

insyaallah x ade ape normal itu ??