Minggu Berapa Scan Confirm

Saya nak tanya, boleh ke pegi klinik swasta utk scan confirmkan kita pregnant, upt +ve.. Ikut kiraan apps ni baru 5 weeks.. Nak pegi klinik takut dokter suruh balik 😂 #firstpregnancy

Minggu Berapa Scan Confirm
27 Các câu trả lời

kalau klinik swasta dia accept je customer sbb business kan😂. sy call klinik swasta dia ckp blh pergi check upt je. scan x nampak lagi. sy pergi kk first time masa 4w confirm pregnant terus buat buku pink baru doc scan nampak kantung. 6 weeks scan lagi pun nampak kantung jugak. second checkup 8/10 ni sekali dgn scan lagi. skrg 7w

Bolehh. Saya scan masa 5w2d dekat swasta and nampak kantung (in case tak nampak lagi, jangan risau, waktu pensenyawaan individu berbeza. Tapi kita leh nampak rahim kita kembang dah). Masa 6w5d saya bukak buku pink, dr kk scan and nampak baby cuma baby kecik lagi.

4y trước

Ok thanks ya.

Saya dulu 10w baru nampak baby.. Time pegi masa 5w tu x nampak apa2.. Doc siap buat surat refer hospital takut preggy luar rahim.. Tpi saya x pergi pon sebab xder keluar darah apa pon.. 9w terus gi buat buku kt kk jer.. 10w doc scan dah nampak baby.. 🤗

Sy lps je tau positive mmg trus scan kt klinik.. time tu xtau pn bape weeks..bila scan doc sahkan pregnant dlm 5weeks..nmpak kantung..lps tu appointment lg 2 minggu.. alhamdulillah da dpt dgr heartbeat baby

4y trước

Ikut dokte dkt klinik jgk kan.. Kwn sy crita dia jmpa dgn dokte yg agak annoying, siap marah dia sbb dtg awal sgt..ksian kwn.. Sy pn jd takut nk pegi.. Pdhal kita nk confirmkan je.. First pregnancy kan.. Xda pngalaman..

Saya dulu 5w scan x nampak apa pon 😂 Nk masuk 9w terus gi buka buku pink kt kk jer.. 10w doctor scan semua dh nampak.. Tarikh Edd pon sama ngn last period.. Lega rasa hehe.. Skrg dh 19w1d 🤗

Blh . Utk awal kandungan ni scan utk tahu hamil dlm atau luar rahim . Tu je sbb kecik lagi . Tapi better tunggu 6-7 minggu sbb risau tak nampak lagi

Seeloknye 7week ke 8week bru g scan swasta.. lpas da cnfrm pregnant. Bru g kk buka buku.. sbb klu g scan bru2... memg xnmpk lg...

Tahniah sis. Saya dulu scan 5weeks nampak kantung. After 2weeks scan balik nampak dah dan trus buka buku klinik.

tnggu la 2 3 mnggu .. dia scan xnmpk apa pun tu .. saya msa preggy 7week pun sush doc tu nk scan cari janin .

Sebaiknya 8minggu ke atas scan kalau x da pendrhan.. Scan awal x nmpk nnti fikir negatif... Sbr dulu ye..