35w2d berat badan

Saya nak Tanya , berat sebelum mengandung 57kg. Sekarang saya mengandung 35w2d berat 67kg. Naik 10kg. Berat badan normal tak eh?#SeriusTanya

2 Các câu trả lời

Ikut bmi awk lah. Masa baru mengandung diorg akan tanya berat before mengandung and kira bmi awk dari situ blh tau berapa berat normal awk blh gain sepanjang pregnancy tanpa alarming. Ada org under weight kena naik berapa belas kg. Overweight ada yg tak boleh lebih 7kg. So awkward kena tgk buku pink tu

sebelum pregnant berat saya 48.5kg, sekarang nak masuk 36 weeks, berat 60kg. insyaAllah czer 38 weeks nanti, saya target tak lebih 61-62kg.