Sakit di bawah dada bahagian tengah (third trimester)

Hi saya nak tanya ada tak sakit di bahagian yg saya bulatkan rasa sakit tu mcm kulit kena siat tapi bkn sebab dari bra kita pakai, sakit dari dalam. Sakit ni datang & pergi. Sejak masuk third trimester kerap kena macam ni. Siapa ada pengalaman?

Sakit di bawah dada bahagian tengah (third trimester)
15 Các câu trả lời

Sy selalu kna pedih Ulu hati ni Dr ank first. Cara sy klau rasa truk smpai nk muntah beli gaviscon, telan stu sachet dah ok. . Ni pregnant anak kedua tak teruk sgt symptom nya cuma. Mmg siapa yg ada gastrik, kena perhatikan waktu makan. Makan portion skit tp kerap. Lepas tu elak mkn pedas. Sy bru kena truk sekejap hri tu. Smpai sejam bru reda. Caranya mmg sy telan gaviscon. Bila ingat balik sbb mkn pedas

8mo trước

sebab saya kuat makan pedas😂

same sis,sy skrg 28 week selalu sakit tgh2 mcm sis bulatkan dlm gmbr tu..sakit bertambah lepas mkn kdg tu nk melepek kt katil je seharian..time dduk lg terasa skit tu..org ckp kaki bby duk tendang n sbb ruang mkin sempit kt dlm bby pun bertambah besar jd menekan kite punye tulang rusuk

last trimester sy kena 2 kali waktu 4 pagi ya hampir 1jam bru lega 🥹🥹 lpas tuh kan terbawak2 smpai dh berslin anak dh nk masuk 4 bulan ... dn dia lagi truk dri itu 😭 sumpah skit amat ... 😔 smpai muntah n cirit ... almost 4 jam bru ok n lega

Saya pun tengah rasa ni. Kadang rasa tak cukup nafas. Lagi-lagi time nak tidur. Tak tahu nak buat apa dah 😂 Selalu kalau jadi macam ni, saya tak boleh baring. Saya duduk je lepastu cuba tarik nafas dalam-dalam. Stabilkan pernafasan balik.

Sy sakit at bahagian tepi perut.. Kalau baby gerak rasa sakit sangat nyilu.. Mcm luka y di kuis2.. Tapi ade masa okey ade masa dia sakit mcm nak nagis pon ade.. Bila chek scan semua okey.. Tanya nures ng Dr pon dia org ckp tu normal..

8mo trước

haah betul mmng sakit😭

Sy skrg 31 weeks rasa sakit jgk bahagian situ tapi more to rasa pedih2 bisa atas kulit. Org kata kulit tgh meregang tapi sy bukan rasa gatal. Kesan merah2 atau stretch mark pun takde. More to rasa pedih2 dan panas.

Ingat kan saya sorang je rasa , betul laa sis rasa macam ada benda gerak je berjalan tapi sakit laa , kat dalam atas tu jugak , dia dtg kalau sy baring sebelah kiri , hah datang laa mcm kena siat siat jaa isi kat dlam ..

8mo trước

kan!! rasa siat2 kat dalam 😄

Ye awk, sye dh start rse dri 27 week.. lepas makan lagi rasa sakit dia.. kalau batuk bersin ke lagi lah terasa kat situ.. tp dia mcm dtg dan pergi.. skrg dh 31 week alhamdulillah dh tkde.. hilang sndri

sama sy jgk. tp sy sakit bahagian kiri. rasa mcm kulit dlm terkoyak. . pastu sakit tulang rusuk kiri. sy xtau tu apaa. sama ada mengeras ke. atau x. pstu sakit tulang belakang

8mo trước

haah yes ada masa saya pun kne mcm ni juga huhu

same la sis..sy smpai susah tido mlm sakit dkt situ..mcm menyucuk..nk kata angin sy cube sendawakn tp x klua pulak..😭 ptu kne kick lg ngn si kecik tu..