PENJAGAAN GIGI BABY

Saya nak minta pendapat mommy sekalian. Anak saya 10bulan dan dah ada 3batang gigi. Baru baru ni saya ada bawa baby saya utk check up gigi anak dan doktor masih suruh lap saja mulut anak. Saya ada jgak tanya bila boleh penggunaan berus gigi, doktor just cakap lap saja. Mommy semua bila start guna berus gigi dkat anak²?

1 Trả lời

Bila gigi anak dah banyak. Mula2 saya guna silicone toothbrush. Bila dah tak boleh guna silicone saya baru saya tukar ke toothbrush sebab silicone dah tak sesuai dengan bilangan gigi anak.