sample keputihan

saya nak kena buat pap smear untuk ambik sample. tapi speculum tak boleh masuk sebab macam ada isi ketulan dekat lubang miss V. ada yang pernah alami macam saya tak? macam mana nak buat ya? #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

1 Trả lời

Tiada pengalaman. Yang masukkan speculum tu , nurse/doktor/puan sendiri? Kalau nurse/ doktor, apa yg mereka beritahu pasal ketulan tu?

11mo trước

doktor. doktor kk tak berani masukkan sebab contact bleeding. Dr. tulis surat untuk refer pakar o&g, tengah tunggu nak dpt tarikh appointment. saya risau, tapi ketulan tu tak sakit