Kk or klinik ibu dan anak?

Saya nak confirmkan prgnctt. Sy kene pegi kk or klinik ibu dan anak? Sy dh buat upt positif. Now 5 weeks . And kalau ke klinik ibu anak kene call dulu tak ? #pleasehelp #firstmom

12 Các câu trả lời

slalunya klinik ibu n anak kne appointment, jrg ada untk walkin. sebaiknya sis call kk berdekatan dgn area sis dduk, ckp nk bukak buku pink. nnt nurse akn tnye bile last period and akn bg tarikh appointment. sis blh jgk ke klinik private untk buat scan confirmkan pregnant. usually 8weeks kt atas bru nmpk baby n heart beat.

kalau gi kk pun dia direct ke klinik ibu anak jg puan kalau bab pregnancy tu. ada tempat kk dia sekali klinik biasa dgn kkia, ada tempat bangunan jauh asing. apa2 senang call dulu kk kat rumah tu tanya mcm sy kat rumah ni mmg kkia blh walkin appointment kt kaunter je,, tp kalau kt kg dulu kk kena appointment online

nk confirm prgncy prgi swast dulu check guna tvs sbb sy hri tu nurse kk nk tgk gmbr scan tvs bru diorang bg date bukak buku . under 10 mggu usah lerr prgi kk mmng mesin kk tk nmpk pape nnti kita pun stress .

Saya dulu pergi tanya kk ibu anak, kk ibu anak suruh pergi kk rawatan pesakit luar jumpa doktor, bgtau x mai period. Doktor akn suruh ke makmal cek upt dan buat surat ke klinik desa berdekatan.

setiap kk polisi sedikit berbeza. pergi ke kk atau kd yg mana terdekat. ambil appmnt jika perlu. Lebih baik jika terus ada gmbr scan n bw sekali ke kd/kk

kalau nk knfem scan awl ni blh pegi knik swasta sis..kalau nk ke kk buka bku pink call klinik brdekatan.. nt dia bgtau bila kena dtg

ada sesetgh kk ibu dan anak, walk in utk dptkan tarikh appointment. nanti nurse akan bagi satu memo, di bagi tarikh appointment.

sye 3weeks dh buka buku pink cme tulh nmpk kntung je sbb msih awal phtu 4weeks dh nmpk bby dn hearbeat kedip ii

Klau untuk confirmkan pregnancy better prgi klinik swasta dlu...dh confirm baru pi kk ckp nk buka buku pink

klinik ibu dan anak (kkia). boleh cuba call dahulu, atau kalau berdekatan boleh walk in untuk tanya.