Flavettes vitamin C

Saya mengandung dah 13 minggu. Boleh ke saya consume flavettes ni?

Flavettes vitamin C
2 Các câu trả lời

better puan mkn vitamin biasa bkn vitamin utk kecantikan yg ini..sbb bg sy ia tidak sesuai utk preggy..sbb ia ada bahan tuk glowing yg xsesuai utk bby nye perkembangan dalam perut esp ms preggy..cer puan try tgk dkt bahan yg ada dkt vitamin tersebut dan try google boleh atau tidak untuk ibu hamil amalkan spnjng preggy... or puan blh tnya pada doc pakar ttg ini..sbb mereka lebih arif ttg ini....mcm sy..sy consume dgn doc dlu br ambil vitamin c yg biasa utk pstikan bdn sy sntiasa sht dan ckup vitamin dlm bdn..sbb mcm sy..sy slalu demam on off spnjng preggy..jd sy prlukan supplement smpingan tuk make sure bdn sy sntiasa ok n sht..😉✌mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Sekiranya ibu nak makan supplement semasa mengandung, ambil prenatal vitamin sahaja kerana kandungan vitamin tidak terlalu tinggi dan bersesuaian dengan keperluan ketika hamil. Vitamin C untuk glow/kecantikan biasanya mempunyai kandungan yang tinggi dari keperluan harian, tidak digalakkan untuk ibu mengandung. Boleh makan lepas dah selamat melahirkan dan berhenti menyusu baby.