SUSU IBU

SAYA MENGANDUNG 4 BULAN DAN DAPATI SUSU DAH MULA KELUAR SIKIT2 DI PUTING,APA YANG SAYA PATUT BUAT

5 Các câu trả lời

Saya punnnn. 4 bulan nak masuk 5 bulan dah. Sometime rasa susu tu dah kering kat puting. Saya ingat tak normal 😅 btw, breast saya jd membesar sgt dua kali ganda.

Bsuh .. Lap2 kt nipple to . Rezeki bby awk byk susu .sy da brsalin bru ad susu to pun time bby da 3 hari smpai kne bengkak susu

sy pon sma, kerap bersihkan mse mndi. cuci lmbut. saranan doc.

Jangan picit atau pam. Cukup sekadar cuci nipple tu time mandi.

4y trước

Sebab lagi picit lagi menggalakkan susu keluar sedangkan baby belum lahir lagi. Susu awalan pula namanya colostrum dan colostrum tu bagus utk antibodi baby yg baru lahir nanti. Sebab tu tak digalakkan utk picit. Cukup sekadar cuci dan lap sahaja.

same mcm sy sis.. cuci2kan je..