buku pink

Saya Malaysian suami saya Indonesian. Saya belum pergi buka buku pink lagi. Sekarang dah masuk 16 week camtu. Masalahnya, macam mana ye nak buka buku pink tanpa sijil nikah? Sijil nikah tertinggal di Indonesia. Nak pergi ambik, suami saya kerja tak dapat tinggalkan kerja. Paling cuti seminggu sekali sebab baru je kita cuti panjang. Any solution tak?

20 Các câu trả lời

Better sis tanya pda KK kawasan tu, nurse akan tolong macam mana nk buka buku pink. Krna prosedure dri setiap KK tak sama..

Maaf tnye.. Awak yg indonesia atau suami? Knp sijil nikah di indonesia klau awk warga malaysia.. Sye confius sikit 😅😅

4y trước

Dia kata dia tertinggal sijil nikah kat sana

Takpee, sis pergi je kk dlu. Diorg bule buat bku dlu sblm setle sjil nikah ke ape

Minta yg jaga kt sana scan kan then hantar through ws. Then print

Boleh je buat..dokimen semua bg lain kali..nurse akan faham

nikah dimalaysia kan? cubainta copy di pejabat agama.

Salam kak kita sme la bole kongsi mslah?

Ada kad nikah x? Sy guna kad nikah.

minta di pos sijil nya....

Klau kk dkt tmpt sy, diorg nak tgk yg photocopy.. Takyah bawa original pun takpe.. Minta la saudara mara dkt Indonesia ambilkan gmbr sijil nikah tu, nti photostat saje dr hp.. Kan senang

5y trước

Betul2.. atleast ade bukti..