air soya penyebab kulit anak menjadi sensitif

saya mahukan pendapat dari ibu2 yang suka minum soya.. adakah betul anak kamuorg lahir kulitnya sensitif?? sy nk yg komen betul2 ada pengalaman sebenar.. terima kasih#firstmom #firstbaby #pleasehelp

11 Các câu trả lời

pengalaman saya masa mengandung ank ke2,mmg suka minum air soya, tambah2 lagi tau fu fa,boleh dikata kerap sgt..ank lahir mmg kulit putih cantik,tapi lepas dari tu kulit dia sensitif,naik biji2 satu bdn,bila cek dgn doktor dan kk soalan pertama mereka tanya masa mengandung kerap sgt tak minum soya...bila jawap Ya,doktor dan nurse ckp patut la pun kulit jadi sensitif...sampai skrg dah besar kulit dia mmg jadi x cantik,berparut, bila gatal garu,luka mesti tinggal kesan parut.. mmg kulit sensitif sgt..

klau ank sy la jd kulit sensetif..pantang klau naik ruam or gigit nyamuk n semut..lmbt baik.smpai luka kulit n kuar air.die sorg camtu dr 6 org ank sbb setiap masa n hari mnum soya..tu je blh telan..tp wallahualam la asbab soya or mmg kebetulan kulit tu nk jd gitu

saya masa pregnant anak first memang suka air soya tapi jarang minum lah tak selalu .. dah bersalin anak takda apa tapi putih gebu ja kulit dia , besar ni takda pulak dia masalah kulit sensitif ..

sya penggemar air soya dan semua makanan berasaskan soya semasa hamil dan jg semasa tidak hamil.. ketiga-tiga ank sya xda mslh kulit sensitif walaupun berpeluh dan ketika cuaca panas..

yang sy tau, ibu semasa hamil kerap makan makanan goreng2 contoh nya ayam goreng tu yang jadi kulit sensitive . minum air kepala sis, bagus untuk kandungan.. hehehe

Kalau ada genetik kulit sensitif macam tu, tak minum air soya pun still boleh kena kulit sensitif.. Ada jer yang minum bergelen² air soya tapi kulit baby okay jer

Anak sulung sy tak pula..padahal hari2 minum soya sebab mana pregnant x boleh minum coffee. so soya dgn susu jelah boleh minum.

masa mengandung ank ke3 sy pun..hari3 minum air soya..alhamdulillah..kulit cantik.putih gebu..xde alahan apa2.

tk tahu la mitos ke ap tpi bnyk juga baca komen ibu2 cakap anak ad msalah kulit, eczema n etc.

ak hantu soya time ngandung dua2 ank ak tpi alhamdulillah dua2 sihat jak teda snsitif2