scan tak nampak masa 3 weeks pregnant

Saya last period bulan oktober then bulan dec g klinik scan mengandung ke x.. doc check x nampak apa2 pun.. doc cakap perut saya banyak angin.. and saya ada masalah period x teratur.. doc bagi ubat turun haid dalam 5 biji.. tapi lepas makan ubat period x datang pun.. awal feb saya ke klinik lg utk tahu apa masalah kesihatan saya.. and doc scan rupanya saya dh pregnant 8 weeks.. means that bulan dec masa saya jumpa doc saya dah pregnant 3 weeks tapi doc scan x nampak kantung.. alhamdulillah mujur baby saya selamat kerana saya dah makan ubat turun haid tu.. now dah 10 weeks.. doakan semoga baby saya sihat dan selamat dilahirkan ☺️ sorry long typing just sharing my story kalau dah lama x period tapi x nampak kantung better jgn makan ubat yg merbahaya kandungan.. tunggu at least 3 - 4 weeks later baru checkup doc semula

8 Các câu trả lời

Doc selalu ckp 3w tu mcm mana boleh detect sbb takde lg org pregnant 3w. Paling2 4w baru dikatakan pregnant. Tu pun mmg belum tentu boleh nampak apa apa. And mmg takkan nampak apa apa 4w tu sis. 8w keatas baru nampak kantung and so on😅

Tahniah sis.. Biasa la.. Baru lg memg x nmpk.. Kena tunggu 6 or 7w baru nmpk.. Tp tgok atas org jugk..mcm sy masa scan 6w just nmpk. Kantung je.. 9w baru nmpk bby..

Check 3 week memang tak nampak lagi sebab baby kecil sangat. Better check bila 8 week keatas. 😅

Awal sgt tu.. Kalau sye 12 week scan pun nmpak kantung je sis..

Kalau check 3w memang tak nampak lg sis 😊

Thankyou so much sharing this info..

Tahniah. Jaga kandungan ya

3w masih awal