Last period 21/12 tapi UPT baru positive awal bulan Mac

Saya last period 21/12. Lepastu takde datang dah period bulan Januari dan Februari. Sepanjang tu tiap minggu check UPT. Sentiasa negatif. Awal bulan Mac check UPT lagi sekali. Naik double line tapi masih samar. Test clearblue keluar pregnant 1-2. Pergi confirm dgn klinik tapi belum nampak kantung. Buat transvaginal scan pun tak nampak pape. Cuma saya confuse lah, saya dikira berapa minggu ye sebab last period 21/12. Tapi clearblue awal bulan Mac baru keluar pregnant 1-2. Sebelum tu negatif.

1 Trả lời

kalau clear blue 1-2 tu baru lagi , baru jadi . nanti kalau buka buku pink , bgtau je tak ingat tarikh last period atau bgtau je awal mac baru positive last period bulan 12. mostly dorang akan refer gambar scan dari klinik luar atau klinik diorang sendiri , akan ikut saiz janin dalam kandungan time tu. kalau period tak teratur, mention je. tggu another sebulan macam tu atau 3w untuk scan semula . nanti follow je saiz kandungan untuk rujukan usia kandungan

2y trước

Ok faham. Thank you sis. Nice explanation. Nanti saya repeat scan di klinik luar next month