susu keluar masa kandungan 5 bulan

Saya kini 5 bulan, beberapa hari perasan ada kesan tompokan menyebabkan baju ada kesan keras.. harini baru perasan ia sebab susu.. dan hanya pada breast belah kiri. Normal ke? #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

Normal sis. Saya masa 4 bulan awal2 dah ada keluar 😂 Tengah2 syok menggaru breast kanan, tengok2 eh keluar cecair. Tapi ibu saya kata susu yang keluar tu susu yang sangat baik untuk baby nanti. Jadinya kalau ada keluar, sis lap2 keliling nipple tu supaya nanti tak tersumbat. And jangan picit2 nipple tu tau. Takut ada rasa contraction pada rahim kita

yes normal . biarkn saje . jgn dipam atau picit2. just bersihkn dgn air biasa je