Rsa down sgt.baru ttc setahun org dh tnya bila nk hamil.tapi nk sedpkn hati ada lg lma ttc saya.

Saya keguguran tahun lepas.kdg2 rsa nk nangis..

Rsa down sgt.baru ttc setahun org dh tnya bila nk hamil.tapi nk sedpkn hati ada lg lma ttc saya.GIF
6 Các câu trả lời

Sy jenis tak peduli apa org kata. lantak pi bila sy nk pregnant sekalipun. Sy gugur beberapa kali smpai mertua kata sy punca. almaklum la bdn berisi, tp bila sy pi checkup alhamdulillah xde mslh kesihatan kcuali berat bdn. ank dia byk penyakit xnk pulak cakap 😅 for me, I don't need to explain everything to people, including in laws. biar kita dan suami sahaja tahu cerita sbnr. kita mmg xblh nk puaskan hati semua org.

1y trước

Betul. Sy pun pernah gugur. Skg pregnant balik lepas 3 bulan gugur. Tp memg org sekeliling ni bercakap mcm yg gugur tu salah kita pulak🤣 Ni pun awal2 pregnant balik mcm2 org ckp jgn tu nt gugur Jgn ni nt gugur. Bg org lain tu pesanan tp bg sy cara ckp tu mcm sy ni tak pandai jga diri lgsung. Dah la prkataan gugur tu sensitif Awal2 mengandung je dah dengar kata2 mcmtu Klu fikir sgt kata org memg stres. So sy kawal sendiri hati dan perasaan. Org nk ckp ap a lantak lah. Abaikan ajelah org ckp apa2 yg mengguris tu. Dorang bukan tahu apa kita alami pun.

tlg jgn lembik lah.. maaf ye tkasar sbb xske tngok yg lembik.. sy 3 thun mnanti.. siap kwan buat grup ckp sy mandul.. tp dlm mse yg sme ajak sy jd bridesmaid.. tp sy xlembik pon.. rilex cool je. ludah balik.. skrg ble ank nk msok 3 asyik la bcakap ank bderet watpe.. eh ske hti aku la.. hidup nie dek klau ko asyik nk lembik dnga ckp org mmg ko nangis je la smpai mti taw.. sbb kite da mti pon org mseh ttap mngata...

1y trước

tq sis.btoi sis..saya Kena kuat..Saya doakan yang ttc Dan Saya dikuniakan zuriat..ameen

Jangan down tau awak, keep positive..mana² cerita negative awak ignore je, baca and stay dgn yg positive..ada 2 kwn saya lama jugak ttc, sorang 4 tahun, sorang 7 tahun..alhamdulillah satu hari Allah izinkan diorg ada anak..awak pernah gugur maksudnya awak ada potensi nak pregnant..yg penting jaga hormone, happy² selalu tau 🥰 enjoy je..berdamai dan redha dgn takdirNYA..besar ganjaran awak 💖

1y trước

trima kasih awak...

abaikan je apa orang cakap. or bila orang tanya suruh je diorang doakan. percaya dgn takdir Allah. DIA lebih mengetahui & akan bagi tepat pada masanya inshaallah

1y trước

btoii...trima ksih awak

Tak pelah sis, jgn peduli apa kata diaorg..sy skrg dah setahun kahwin belum ada rezeki..rezeki kita lain…mungkin Allah rindu doa kita..

1y trước

In sha Allah,aamiin…Kalau Allah cakap jadi ,maka akan terjadi lah…percaya dengan takdir Allah ..moga kita di kurniakan zuriat satu hari nanti

sentiasa melihat org yg lebih teruk.di uji okay..smga awak kuat;)