Jadi overthinking

Saya jadi overthinking sejak scan seminggu lepas. Ni second pregnancy saya. Tahun lepas pernah miscarriage first time. Selalunya saiz kantung berapa besar ya untuk 4-5 weeks?

2 Các câu trả lời

sy keguguran bulan 11 tahun lepas. skrg prgnnt smula. sy relax je waktu first scan 6 weeks doctor ni pnye baik, dia tkde pun cakap perut sy kosong , kantung kecik ke ape. sbb dia tau kita ni trauma dgn keguguran. dia cuma suruh datang scan lepas 2 weeks. and sepanjang menunggu 2 weeks tu tkde turun darah ke apa, so okay je. lepas 2 weeks scan, patudnya kandungan dah 8 weeks rupanya scan size dia baru 6 weeks , tapi jantung dah ada. lega sangat. alhamdulillah. so sis jangan overthinking sgt. selagi doktor tkde cakap benda bukan2, kita janganlah pkir bukan bukan, sabar saja tunggu lagi 2 weeks ya untuk next scan. time tu dah bole nampak janin dan inshaAllah jantung sekali. semoga dipermudahkan ya

sy pnh brada di situasi puan..first preg kandungn xmenjadi..bila 2nd preg jd tertanya2...dlu first preg, awal sgt sg check dan xnmpk awal2...pstu overthinking..bila dh nmpk plak,anak xmmbesar....apa yg sy buat preg kali kedua, once sy tau sy preg check upt, sy xpgi check lagi... sy biar smpai 11w bru scan..selagi x bleeding, xsakit.shud be ok awak jgn byk fikir tau..doa byk

2y trước

sy doakan kandungan ini berjaya..Elok shaja membesar dlm rahim aameen:)