Keguguran - kantung dalam rahim, janin turun kebawah

Saya ingin kepastian. Doktor pernah scan saya hamil, dan kantung dlm keadaan baik berada dalam rahim. Tapi selepas 2 minggu temujanji semula, kantung membesar tanpa janin, dalam ukuran hanya 2 hari sahaja, 4 minggu 5 hari sedangkan saya 9 minggu. Selepas beberapa hari, saya mengalami bleeding dan telah pergi ke kecemasan. Doktor scan, dan kantung kosong dalam bentuk irregular. Doktor periksa bahagian bawah, ternampak janin, tetapi laluan serviks masih tertutup rapat. Jadi persoalan saya, apakah status keguguran yang saya alami? Adakah ianya hamil luar rahim atau sebaliknya? Saya pernah rasa sakit di bawah perut, sebelah kanan.

3 Các câu trả lời

Nama dia miss misscarriage. Kandungan tak menjadi. First pregnancy saya jadi mcm tu. It happened masa 11 minggu mcm tu. Doctor bg tempoh utk turun sendiri. If not baru buat procedure. Tp mmg amik masa utk turun sendiri. Dlm seminggu jugak dari hari bleeding. Akan ada rs contraction semua.

1y trước

sy hari ketiga bleeding, dktor cek bawah. mlm tu cramp mcm senggugut, gosok2 perut, pujuk baby keluar baik2, mak ayah redha. lpas tu stop cramp, paginya sy masuk bilik air, keluar 2 ketul.

sy tengah bleeding jugaaa , pap smear , scan n cek pintu rahim semuanya okay . but still bleeding tapi tak kluar lagi ketul2 . rasa sakit kat bawa perut dia macam cramp je kjap ada kjap takde .

1y trước

tadi jam 7 malam sy kncing ada kluar ketul kecik je tak besar sbb bleeding teruk . pergi emergency , doktor scan tak nampak dah apaa2 , cek upt dah negatif . tapi last sy cek upt 23/6 , pastu doktor suruh refer doktor pakar untuk cek kepastian

itu bukan luar rahim sis. kalau luar rahim kantung pon dkt luar rahim and xkan turun sendiri. kena operation buang tube sebelah.

1y trước

leps period nnty try laa lg, leps miscarriage slalunya cept lekat dear...