Tak checkup anak

Hi all, saya and husb taknak bg anak kena cucuk bulanan tu dekat kk,and kami dah tak pergi checkup selepas baby keluar hosp . Soalan , kalau nanti anak masuk sekolah , takda rekod kesihatan , sekolah terima ke tak?

2 Các câu trả lời

Checkup anak bukan vaksin semata. Segala aspek perkembangan (sosiologi, kognitif, tumbesaran, etc) anak akan dipantau. Tak nak ambil vaksin takpe, inform je nurse/doktor nanti. Mereka akan keluar kan consent form untuk sign nanti. Yang penting please cakna dan ambil tahu perkembangan anak ya. Hadir saja checkup seperti biasa tanpa vaksin. Soalan sekolah terima atau tidak tu saya tak pasti. Tiada pengalaman sendiri atau family members yang tolak vaksin.

selain cucuk, memang tak nak ambil tahu bab perkembangan si anak ke? we will never know what gonna in the future.