Puting mengelupas dan kering

Saya hamil dah masuk 5 bulan. Perasan puting selalu mengelupas dan berkuping. Sy sapu minyak bio essence dan cuci guna kapas. Okey ke buat cmtu? Akan effect ke ?

2 Các câu trả lời

jangan sapu minyak sebarangan ... hanya boleh guna cream khas untuk ibu mengandung contoh : Mama’s Choice Intensive Medela Purelan – Lanolin Cream Lansinoh HPA Lanolin Nipple Cream Pigeon Nipple Care Cream Ardo Lanolin Nipple Repair Cream Organic Nipple Butter Breastfeeding Cream by Earth Mama Philips Avent Moisturising Nipple Cream dan terakhir paling senang .. basuh guna bersih² ketika mandi setiap hari untuk hilangkan kerak puting @ dipanggil kerak susu ..

Effect apa maksud awak? Kalau dah kering mmg ok jela letak minyak nak bagi lembab balik.