Tips baby turun cepat masuk ke jalan

Hi, saya GDM dan nak masuk minggu 38 dah. Baby saya dianggarkan 3.2-3.4kg sekarang dimana baby memang agak besar. EDD saya 19/5 tapi sampai sekarang perut masih tinggi. Doktor bagi 3 kemungkinan. 1. Baby akan turun dan jalan buka sebelum EDD which is the best 2. Baby tak turun dan jalan tak buka sampai EDD, kena induce kalau baby tak lebih 3.6kg 3. Jalan tak buka dan baby lebih dari 3.6kg, kena caesarean terus (saya tak mahu😭) Ada tak cara nak bagi baby masuk laluan cepat dan jalan buka cepat?

5 Các câu trả lời

Banyakkan bersujud dan tidur mengiring ke kiri dgn kepit bantal di kaki

1y trước

Most welcome