CRL kurang daripada gestational age

Hi saya first time pregnant, regular period. Kalau ikut EDD saya dah dekat 10 minggu, tapi haritu cek, CRL size baru dalam 8minggu 2 hari. Tapi alhamdulillah heart beat strong je, and growing since last check up. Doctor kata normal je, baby "kaya" sebab rumah bungalow but still, rasa risau tu ada jugak. Kiranya saiz fetus dalam 2 minggu kurang daripada gestational age. Kecikk. Pastu pada yang sama ada subchronial bleeding & contraction sikit. Ada tak sesiapa pernah go through experience yang sama? If so, what did you guys do? Doakan kandungan saya membesar dengan sihat #firsttimemom #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu ... :(

2 Các câu trả lời

Msh ad heartbeat n baby grwth dr scan sblm tu ok. Sy pn ade sch, bleeding teruk smpi warded. Tp dlm ward xde pn watpe. Cuma pntau je. Skrg pn msh ade brwon spotting yg agak byk. Tp x risau sbb every weekend sy scan baby sehat elok. Kalau keluar fresh blood , kna risau juga. Sy pn ade crmping sskali. Jgn jauh sgt dr 2wks. Kdg awal2 ni ada ralat dr machine. Cri klinik yg ada sonographer. Details sikit dia nmpk. Sy bru masuk 8wks. Dr 4wks ade brown spotiing, masa 5wks bleeding teruk tu.

kandungan yg betul2 dh cukup 10minggu ke atau 9minggu lebih sis? sis kira 14hari je, kalau masih bawah 14hari masih normal .. tp xpe, kandungan pun awal lagii, xpe sis keep makan makanan yg berkhasiat, amalkan cara hidup yg sihat .. insyaAllah baby membesar dgn baik 🥰

1mo trước

thank youu 🤍🤍 9 minggu lebih tak cukup lagi masa tu 10 minggu. So bawah 14 hari la gap. kira ok la ya alhamdulillah. Aamiinn