Tips Menyusu Selepas Bersalin

Hi, saya first time mom. Boleh share tak pengalaman menyusu baby selepas bersalin dkt hospital atau any useful tips? Thank you mummies 🤍🤍🫰🏻

1 Trả lời

usually klu bby yg xde apa2 masalah, lps ibu smpai wad, nurse akn bawa bby ke ibu. klu bsalin czer, lps habis bius nurse akn bawa bby ke ibu. jd masa tu blh minta bantuan nurse utk ajar posisi dan lekapan yg betul. sblm bg nyusu, cuba picit nipple utk keluarkan sikit colostrum baru bg bby latch. and if bby naik wad scn, awk blh marmet (urut breast, picit areola) keluarkan colostrum and simpan dlm bekas..blh bg pd bby bila awk naik melawat bby. nurse akn tlg bg pd bby .