Tanda luka jahitan sembuh

Hi. Saya first mom. Apa eh tanda2 luka jahitan kat bawah ni dah sembuh? Saya dah 13 hari and tak rasa sakit langsung dah. Boleh berjalan macam biasa. Tu tanda2 luka jahitan dah sembuh ke?

5 Các câu trả lời

saya yang second time bersalin pun masih ragu ragu pasal luka jahitan. sebab kalini bersalin lain dengan yang first. luka pun besar sikit. dah nak masuk minggu ketiga baru rasa tak sakit bila duduk.

Saya pula masa lepas kencing td nampak banyak benang halus2. Risau pulak. Ngilu sikit dkt bawah tu. Esok baru ada check up dgn KK. Harap2 takda apa2. Harini hari ke9.

2y trước

Ya sis. Nurse cakap benang dah tanggal. 🥴

sy masuk hri ke 5 da tak rasa sakit n boleh jalan mcm biasa ..ni dah hari ke 14 still takut luka terkoyak balik .. confuse jugak luka ni da baik ke belum😅

mebi luaran shj yg sembuh dlm belum lg.. tp better hati² jgn lasak.. kangkang lg ya.. awak baru 13 hari..

2y trước

Saya pun risau fikir camni je. Tapi mmg tak berani lasak sangat. Jalan atau duduk pun masih berhati2.

Sama dgn sya.

2y trước

Tulah rasanya luaran je kot yg sembuh bukan sekali dalam. So kena jaga lagi