Bila boleh beli barang baby?

Saya due awal bulan 9. Dalam 8/9/2023. Bila ya boleh start beli barang baby? Sebab nak beli sekarang macam awal. Nak tunggu masuk 7 bulan macam tergesa2. Ada yang kata anak first selalu baby keluar awal. Jadi tak tahu nak beli bila. And barang apa yang perlu untuk beli untuk baby and mommy? #firstmom

23 Các câu trả lời

Saya 21/9 tak beli apa apa lagi cuma memang dah survey and book CL. Ada baby expo dekat midvalley july ni mungkin boleh beli time tu untuk barang yang require more cost ; baby cot, stroller etc. maybe akan start beli barang kecil kecil dulu dah around this time baju sikit sikit ke apa ke kan. I believe there is no right or wrong answer to this. Awak ikut hati awak and ikut kemampuan. Kita yang tahu kita lebih dari orang lain. Good luck mommies!

1y trước

Ya Allah kau permudahkan rezeki zuriat untuk nur zalikha semoga dia dan zuriatnya sentiasa di bawah lindungan Mu. Selamat bertarung. Doakan saya juga ya. Anak first. Risau semua ada ni. InsyaAllah kita semua okay.

Boleh je start beli dari skrg sikit².. amik feel gitu.. pastu nanti da boleh start cuci baju baby, takde la kalut kalau tetiba musim hujan je ke.. Lagipun kalau beli skali banyak, terasa mcm terlebih bajet pula 🤭 Boleh beli baju baby dulu, kain bedung, botol susu standby 1-2 je dulu.. Besin mandi, katil bayi, stroller/carrier boleh beli bulan depan atau kendian.. Pampers boleh apply yang tester kat website..

sy plak 13/9. sptut sy dah start beli skit2 mgu lepas . tp tulah . trpaksa guna duit tu utk emergency. kitorang laki bini demam teruk. boleh dh start beli awk. tk awal dh. beli skit2. mcm sy. suami sy limitkan rm200 smgu utk brg bby. tp dlm sbulan tu 2kli beli mcmtu laa. sy shoping dlm shopee je. bila total2 ikot bajet suami sy bg tu, sy ad 5 minggu/5kli utk check out brg2 bby.

1y trước

Bagusnya cara ni. Rasa lebih jimat, teratur dan tak boros. Terima kasih bagi idea.

Samalah, due awal bulan 9 tapi belum beli apa2 sebab setiap kali cakap nak beli ada je mulut bercakap “awal lagi nak beli semua tu” haih dalam hati kalau aku terberanak awal kau ke nak belikan barang2 anak aku. Jadi terus spoil mood bila orang lain sibuk2 kalau bab kita nak membeli ni. Bukan minta duit dorang pun

1y trước

Saya penuhkan list je dulu😇

saya pun due 4/9 ni, sekarang saya dah start beli sikit², sebab risau 7-8 bulan nanti sibuk dengan banyak check up kk, atau apa2 sebab saya first mom to be..suka prepare awal2 tak kalut😁☺❤ lagi satu, bila beli awal boleh tahu apa tak cukup, rasa tak terbeban sikit kalau nak beli banyak2 sekaligus😍

sya pon due 7/9 brg baby sikit² sya beli tp, walaupon ada jugk yg ckp awal lg.. tp sya lebih ikut kata suami beli sikit² nnti xde la kelam kabut sbb first baby.. semoga semuanya dipermudahkn mommy².. 🥰

Sy due 4/9..skrg 23w3d,mggu lps dh start beli brg baby separuh..bln depan beli lagi separuh..settle brg baby dulu, lps tu blh la beli brg dlm pantang pulak..nanti kandungan 8bln takut xlarat nk g shopping dah

Saya due 14/9. Kalau ada diskaun, ada murah-murah kat mall saya beli sikit-sikit. Sebab selalunya bulan 5 ada baby festival. Barang murah-murah. Semalam katt Aeon baby wipes semua harga RM10 untuk 300pcs.

Pendapat saya better beli waktu kita masih larat nak berjalan. Nanti bila perut dah membesar nak shopping pun dah letih. Beli sikit2 ikut bajet and keutamaan. Barang berpantang pun jangan lupa ☺️

1y trước

barang pantang apa ya sis? ada senarai x? saya tak sure set pantang tu perlu ke x. ke perlu tanya CL dulu ke cam mana

boleh beli dah sis sbb lagipun barang baby skg mahal lebih jimat kalau sis Cari awal buat pilihan Dan nnt bila perut dah besar nak jalan pun Tak larat..