X sabar nak beranak!

Saya due 27/2. Rasa lama nyaaa 😭 x sabar nak jumpa baby. Ada x tips supaya boleh beranak cepat2 🤣

9 Các câu trả lời

Maybe sebab terlalu push baby nak keluar kot.Sebab tu baby santai jer dlm perut mommy dia,saya pun due 28/02,now 36 week dah.Sakit kat bawah tu jangan cakaplah kadang sampai nangis nahan sakit ngilunya.Kerap ke toilet.Asal nak jalan mesti nak ke toilet,padahal sebelum jalan tu dah kencing pun,still nak g toilet juga,maybe sebab baby dah kat bawah,dia tekan pundi kencing tu,apa lagi time naik kereta,terhentak sikit pun dah ngilu kat bawah.Sama belakang dan pinggang rasa sakit sampai tak boleh berjalan lama,duduk pun tak kena.Ermmmm,sabar jelah sikit masa lagi😮‍💨😌

3mo trước

sis dah ada tanda ke?

sy due 13/2 , skang dah 38 minggu lebih dah .. kat bawah jgn ckp mang sakit nak nak bgon g kencing . duduk lantai nak bgon tu aduhhh . suami lak tanya agak2 bile baby nak keluar sy stress kejap kata ke suami kalau sy tahuu esok mlm sy bersalin senang bang hahahhahaha .. tgh tguu tandaa3 je ni .. sabar itu penting lau tak sabar risau baby dlm stress .. mangg sy excersive ikot dlm tiktok tuu setiap hari , kdg jalan itik dri ruang tamu ke bilik air

Saya haritu beranak minggu 36, dan tak terfikir untuk beranak waktu tu, bila fikir balik lepas bersalin, 3 hari sebelum tu saya keluar dengan family saya breakfast dan laluan jalan kat situ berlubang dan kena hentakan, mungkin kepala baby dah masuk kat laluan pelvic. 3 hari lepas tu air ketuban dah pecah 😂

Masa pregnant ank pertama rasanya sy xda buat apa sngt pn,tpi ada lah buat exercise sikit itupun 37 weeks lebih baru buat🤣saya banyak berjalan mngkin tu la kot tips nya banyakkan berjalan😵‍💫😂baby keluar 38 weeks 2 days,baru beberapa hari saja exercise😅

saya ad dua pengalaman. anak pertama tak buat ap² exercise bersalin 32minggu. ni anak ketiga. macam² tips da buat nak bersalin awal sebelum serah diri. tak menjadi. sekrang ni da 39minggu 5hari. kesimpulannya, kalau belum masanya, buat la ap² pon memang tak jadi.

Sy haritu due 26/01 tapi terberanak 9/01😂tips dia banyak gerak..sy sblm tu mmg bnyk buat kerja kt rumah pastu kuat bjalan cuci mata dalam shopping mall🤣pukul 9 pg pecah ketuban pukul 11 dh selamat bersalin..

sama due kita..tp sya kna warded awal..13.2.. sbb suntik ubat cair darah stiap hri..yg pelik msa 1st prgnant..siap ada pE tp blh je bersalin ikut due . risau plak kna pksa bersalin ni..org ckp sakit dia 2x gnda..

sis, kita sama due.. bagusnya sis tak sabar nak bersalin hahahahaa saya pun tak sabar.. tapi takut juga haha, tak tenang duduk

Aktifken diri buat Excercise check dekat google 😂