Adakah zincofer sesuai atau x

Saya dh makan zincofer 8 hari. 2 kali sehari. Dalam 8 haritu ada 3 kali sy mkn ubat tu lps sejam cmtu muntah. Tp banyak kli mkn x muntah cuma pening dan mual loya. Jadi soalan sy adakah zincofer tu sesuai dgn sy atau x?

27 Các câu trả lời

mkn sblm tdo jgk, tp ye la nk bwa baby + nk melayan alahan tu dh pnat so kdg2 kita x sdar tertdo, alarm pn x dgr, sng, sya dh inform husb utk kjutkn saya mkn ubat tu klu dia tgk saya x mkn lg

saya makan 2 biji try 1biji pg 1biji malam. yang malam okk je yg pg muntah keluar bau hanyir darah so saya decide makan 2biji tu malam time nk tdur lepas makan tdur so x de pening n loya

Bila checkup terus terang je dgn nurse. X boleh tolerate dgn zincofer. Saya smp x boleh buat keje makan zincofer. So nurse bgtau doc, doc tkr kan saya pada iberet. Alhamdulillah

sy mkn zincofer sebiji selang sehari.. sy mkn wktu pgi.. sllu lps 30 minit, dia mai loya rse nak muntah.. alternative sy, sy bantai tidur balik..hahaahhahahhah..

7mo trước

Ohh.. Hb OK. Baik2

sy makan zinkofer masa preggy tp muntah smpai lembik.. lepastu bgtau dr msa appointment kt kk dr tukar bg iberet lepastu ok la.. try consult dgn dr mcm mna

Tunggu genap 14 hari ambil zincofer, jika masih macam tu, jumpa doktor untuk tukar ubat lain. Memang simptom gitu ambil zincofer. Selalu 14 hari nak adapt.

7mo trước

Maaf bukan 24, 14 hari. Saya edit

mkn lpas 2 jam mkn mlm bfore tido tk muntah , tak rasa besi pun . klau nk lgi sdap minum dngn air sunquick . zincofer je buat hb sy cantik

mkn mlm lepas makan sblm tidur, sy xde rasa meloya @ nk muntah... tp kalau pagi, insyaAllah, muntah🤣🤣🤣

7mo trước

btul2... ubatnye tido la zincofer ni🤣🤣🤣

lebih baik bagitahu doktor next checkup, saya dulu pun mcm tu klu mkn mesti muntah /loya sbb x serasi, skrng saya mkn iberet .

same jugak mcm sye .. so macam saye , saye akn mkn sbelum tydo make sure kalau ada makan malam gate 2 jam selepas makn