Pergerakan Baby

Saya dari 10 week dh dapat rasa denyut baby bila tekap tangan dekat kedudukan baby . Bila scan mmg baby tengah joget² . sekarang dalam 13 minggu , dpt rasa lagi banyak tp tkde laa kerap sgt . dapat laa dalam sekali dua pergerakan tu sehari , bila tekap tangan . pernah rasa sekali pergerakan kasar , tapi sekali je dia datang . try lg takde dh . betul kan apa yg saya rasa ni baby , bukan angin ? 😂

3 Các câu trả lời

sy nk masuk 12 week, blm dpt rasa bila tekap tangan. tapi dpt rasa bila baring dia denyut² dalam mcm vibrate², kdg mcm dia ketuk² lembut cmtu masa tengah makan. sy x pegang pun , rasa d dlm sja. hehe.

Kalau tekap tangan dekat perut dan ada rasa denyut2 tu nadi kita sendiri. Nurse kk bagitahu sy. Sy dah 4 bulan pun tak rasa apa lagi walaupun sy kurus kering je

boleh rasa tp sgt light n lbh byk dirasai ialah nadi yg berada di sekitar rahim. Jika berubah posisi denyutan tu lbh kuat