minum gula?

hi saya dah weeks30 still x amik gula.. xpe ke

7 Các câu trả lời

Sya pun msih muda lg umur 25 pregnant masa 28w lepas sy disuruh mnum air gula dn dpt result da GDM pulak padahal org tua xde riwayat kencing manis .time tu jugak doc KK bagi insulin dn chek bsp dirumah tiap 2 mggu sekali. Memng misi akan suruh kita mnum air gula muda ke tua sbb nk tau kita da kencing manis ke tak.

sy mase preggy anak ke 2 dan ke 3 mmg xde minum air gula.. sbb mak ayah xde sejarah kencing manis darah tinggi... diri sendiri pon xde sejarah kencing manis... skrg tgh preggy lg... kene minum air gula mase 28weeks sbb faktor usia...

misi yg checkup awak takde ckp apa2 pasal minum air gula ke? bukan ke awal2 misi ada tulis dah week ke berapa minum air gula? saya masatu doc yg bg date 28w minum air gula

2y trước

awk pegi je bgtg nurse awk. bahaya tau x minum air gula sepanjang pregnancy. sbb kuta x tahu kita ni berisiki atau tak.

selalunya yang xminum air gula sbb faktor usia , (muda) 25tahun ke bawah, dan ibu² pregnant anak pertama dan family xde sejarah kencing manis darah tinggi.

Mcm sy haritu masa 8w, misi dgn doktor dah ingtkan minum air gula waktu kandungan 24w mcm tu. Patutnya misi la kene inform bila kene minum air gula

2y trước

sy yg mlas amik appointment bru. sbb kne pindah ke kk lain. heee

sy pom x amik air gula..sbb umur muda lagi n x de masalah pape ..

2y trước

23...umur 25 kebawah x yah amik air gula kalau parents x de pape penyakit ..

tak tanya misi ke?, kot diorg lupa.

2y trước

tula kne appointment rupanya,,