Acid folic

Saya dah stop folic acid since 10 weeks sbb doktor kata obimin dah include semua. Dah nak dekat sebulan mmg tak ambil dah folic acid tapi ada kawan ckp wajib juga consume sampai bersalin. Ada tak yg macam saya? Ke mmg kena consume balik folic acid tu walaupun dah ada obimin?

8 Các câu trả lời

setahu saya, siapa yg still kena ambil asid folid dgn obmin/zincofer biasanya sebab dia ibu hamil yg berisiko. kalau takde masalah apa2, dh boleh stop asid folid jika nurse/doc suruh stop, sbb dlm obimin dah ada asid folid juga. jangan compare kita dgn org lain sbb lain org lain cara.

8mo trước

Baik sis tq explain. Gehe so dgr je ckp doktor🤭❤️

klau kawan awak tu nurse yg jga awak so ikut je sis. nk ikut perlu ikut yg pengalaman. saya mmng x mkn lngsung ubat kk. saya consume iron folic ja dh cukup. hb pon mkin naik.

mcm sy..kalau Sy nk jer MKN Smpai habis folic tu..tpy nurse xbgi MKN..Bru jer beli n MKN brp biji..syng nye la ,dah la Sy beli untuk 3 buln

Sama ler kite. I pun baru tukar ubat ke obimine, plus hgb I okay takda masalah, and I stop folic acid juga spt yg Dr pesan heheheh.

sy still makan folic acid smpai skg if dktor bg ubat obimin n zincofer . boleh je sis nk mkn smpai brsalin. 😄

Yes betul kata doktor tu obimin tu dah ada folic acid dlm tu. X perlu ambik folic acid yg sebiji tu dah.

8mo trước

Ouh alhamdulillah lega. Thank you sis🥰

ye obimin dh ckup

.