10 weeks pregnant

Saya dah preggy 10 weeks, dah mula morning sickness teruk. Kebiasaaannya morning sickness akan hilang dalam berapa weeks ye?

23 Các câu trả lời

Insha allah akn hilang...sabar ye...sy kena alah seminggu je...hilg selera mkn...mkn ubt misi bg...smpai lembik lutut...nk jln pegang dinding...saudara semua ckp alah teruk nya...sy ckp bkn alah...nie sbb ubt...ubt new obimin buatkn sy pening...tkar zincofer mntah smpai xbleh bgun...muka mmg pucat sbb ubt...jd sy hnya mkn ubt folic acid+vitamin tmbhan je...hnya tu ja sy bleh telan...new obimin bleh mkn...tp kna mkn pg...jd sy xmkn obimin..folic acid+vitamin tambahan sy ambk wktu mlm...

Hi dear. Tgk juga atas antibody masing2.. Saya tak pasti. Tapi kebiasaannya bila masuk 12 ke atas maybe akan hilang kot.😅 Sbb saya takda morning sickness. Takdapat nak jangka berapa weeks akan hilang. Tapi yg saya beritahu tu, mcm apa pengalaman org lain lah beritahu.

ank sulung sy moning sicknes hilang time preggy 4bln ... tp xde hilang terus ttp ade rasa nk mual tp xteruk ... anak kedua ni .. dr 5weeks dh rsaa teruk bdan .. skrg nk msok 10weeks dh .. tkthu bila boleh hilang .. bdn jd lemau sangat ..

Sy skrng dah 3 bln. Syukur morning sickness mkin redah. Tpi bdn masih lemas2. Makan semua dah ok. Dah boleh mkn mknan yg dulu klau mkan nak termuntah. Terutamanya telur goreng. N pling happy dah boleh masuk dapur.main masak2

Depend tuan badan..saya 20 week bru hilang mabuk tu...kalau tak..mkn sikit je kua.. bau sikit je kua..boleh mkn pon biskut cream cracker yg kecik2 tu je...mknn lain semua mkn kua blik

depends pada badan masing2. tak semua sama. tapi biasanya lepas first trimester hilang dah. mcm saya baby kalini, dah masuk third trimester kena balik sikit2 morning sickness. 😅

Sy bbeza2.. ank ptma dpt tau prgnant trus kna morning sickness lpastu lmbt pula reda.. ank ke2 lmbt pula morning sickness tu dtg tapi awal pula hilang ..hahaha..

Normally masuk 2nd trimester dah hilang. However, alahan ni ikut pregnancy, sebab setiap anak berbeza alahan. Just enjoy the journey & jangan over stress k 🥰

Depends.. Ada org masuk 2nd trimester takde morning sickness. Ada org sampai dah teberanak nanti baru hilang hehehe

Depends pada diri kot sis. Macam sy dr start tahu preggy #6weeks sampai 14 weeks baru okay.