Sakit tulang pelvic😣

Saya dah nak masuk 35weeks, setiap hari memang rasa tulang pelvic sakit sangat2 sampai nak jalan pun tak larat sngt dan susah nak jalan..jalan pun slow sngt2 + kena jalan mengengkang..ada ke yang senasib dengan saya? Ni tanda2 bersalin ke? Atau memang normal bila dah nak masuk 35 keatas?🥹#firstmom

9 Các câu trả lời

tgh alami skrg duk sakit bila jln skit mengeras bila buat krja,kdg² pinggang sakit tiba² ulang alik g tnds pon x larat dri lama² msk pon sikit smpi ckp kt suami suru tlg masak x larat da .. klu baring pon mengiring kiri kanan je

3mo trước

iya sis tu tnda nya bby da masuk laluan org tua² berkata la

sy pun Sama..tulang pelvic Tu..dkt ari2 kn? Rasa mcm ad bnda NK trkeluar..NK angkat kaki pn xlarat...masuk kereta kna angkat kaki guna tgn..apatah LG NK buat krja seharian dlm rumah.. #mak ank 5 NK masuk 6

3mo trước

Kan sis..rasa mcm ada nak terkeluar je bila terkencing🥹

normal sis. sya juga mgalami yg smaa. nak bjalan,nak tukar position tido juga sakit area tu.. sbb bby dh turun k bawah kan. dia kira menekan area tu. sbb tu rasa sakit. duduk lama2 juga terasa.

3mo trước

Ohh patutlaa..thank you sis☺️

sis sy pon dh 35w jgk. sakit sgt tulang punggung n sakit pinggang. rasa nk trcabut pinggang ni🥴. klau tdo then nk bgn , Allah tuhan je thu beratnya rasa. rasa nk ngensot je sis🤣

3mo trước

Hahaha kalau lah boleh ngensot , mmg ngensot dah kemana2🤣

Sama la kita sis. Terpaksa jalan macam kura2. Kalau tidur malam tu.., bangun kencing semua badan saya terasa sakit.., rasa nak menangis pun ada (36minggu dan saya bekerja juga)

3mo trước

Samaa lahh kitaa🥹 jalan pun mcm penguin

saya pun sama jugak. 35w. dr cakap banyakkan rehat. baring. bangun utk makan minum solat ke toilet ja. lain2 better tayah buat. alhamdulillah mmg berkurang sakit tu.

3mo trước

Betul2..kena banykkan rehat dah ni

tgh alami n rasa ada bnde nk jatuh klo kita tgh buang air kecil. duduk pon x larat jalan bnyk pon x larat tp gigih lg lah kje

3mo trước

Sama lahh kita sis😅 rasa nak mengensot je jalan🥹

sama sya nk msuk 35w.. nk bejalan pn sakit

3mo trước

Kan…

samaaa

3mo trước

🥹🥹