FEMININE WASH

Hi, saya dah masuk 27 weeks. Nak tanya, ada suggestion tak untuk pencuci yg sesuai? Sebab sometimes rasa gatal. Dah refer doctor. Lepas cucuk antibiotik, keputihan keluar sikit betul. Tapi rasa tak selesa kalau tak cuci dgn feminine wash bila keputihan tu keluar. Saya baca google banyak cakap daily use yg biasa guna tu tak sesuai kalau wangi. So nak cuba yang memang sesuai untuk ibu mengandung. Kalau ada tips hilangkan gatal pun boleh share ye. 🥺 #firstbaby #takdapengalaman

3 Các câu trả lời

Sebenrnya kita xboleh pkai feminine wash. Msa awk jmpa doktor, doktor x bgtau ke yg x boleh pkai feminine wash? Awk ada bgtau doktor x awk pkai? Sbb sbnrnya ph di situ dh ckup kita basuh gna air biasa saja. Stop gna feminine wash, basuh gna air paip biasa sja. Nnti lama2 xda la msalah keputihan tu. Klau ada keputihan sikit2 tu normal. Tp sbb awk ada gatal x sure la mcm mna 😆

Cuba try asam keping cmpur garam..Sy kalau kputihan gatal sgt ..Sy guna air hangat cmpur 2/3 keping asam keping Dan separuh genggam garam...air Dan suam2. Sy berendam dlm besen tu Selamat 15 mnit...

sorry tp feminine wash mmg tak digalakkan pkai pun, even tak pregnant sekalipun. u can try cuci dgn air garam and see.

1y trước

Garam biasa kat rumah kita ni ke sis? Campur dgn air then cuci terus eh?