Heart beat baby lemah

Saya dah masuk 18 minggu. Scan heart beat baby dkt kk lemah. Apa perlu sy buat. Risau kena tggu next appointment kata nurse.

4 Các câu trả lời

scan kat klinik luar, sy dulu hampir setiap 2 minggu scan kat luar. Sy siap ckp kat doktor klinik luar tu sorry kalau asyik muka sy je pg scan. Dia gelak je, dia faham.. Btw anak first sy gugur, menunggu one month punya appointment, tak tau bby dh 2minggu takde. Skrg yg kedua dah 38weeks 😃

2y trước

takde. rasa mcm biase je. tp sy perasan bby dah start begerak2 mcm kupu2 dlm 12 weeks mcmtu.. Tp stop gerak bila dh 15 weeks, alahan pun hilang dan breast tiba2 tak sakit bila ditekan. ingatkan normal sbb dh masok 2nd trimester, rupanya baby dah takde 😓

kalau risau xperlu nk tggu next appointment. awak nk tggu sebulan lagi utk appointment seterusnya ka?masa scan doctor or misi xcakap pape? cari alternatif lain. pergi scan dekat luar utk tengok condition baby awak. xde mslh pon kk xkn nk mrh.

kalau ada duit lebih and nak elakkan banyak berfikirn . beli yang cek heartbeat baby tu.. dekat shopee ada . sy selalu cek if rasa baby kurang gerak ke apa . bila guna/cek . rasa lega sikit hati ni .

2y trước

fetal doppler

pls try scan dkt luar. klau lemah jugak baru gi hosp. sbb kk alat check dia sy tgk pun sedih. sy yg x rabun pun jd mcm rabun tgk machine kk x clear pun huhu