Luahan Rasa

Saya dah kahwin 2 tahun tapi masih belum ade rezeki anak.... Adik sy yg baru kawen pun dah ade anak.... Sedih rasa bila kawan2 cerita pasal anak.... Bulan 5 puasa haritu sy keguguran 8 weeks... Sedih sgt masa tu sbb mmg tnggu saat pregnant...tiba2 Allah nk tarik sekejap je... So bersyukurlah dgn ape yg ade sekarang...rezeki setiap orang lain2... Rindu time pregnant walaupun hanya dpt rasa sekejap... Tlg doakan sy hamil lagi kawan2... Dan sy doakan semua yg ttc akan ade rezeki insyaAllah

31 Các câu trả lời

faham sangat perasaan tu. nk peluk cium ank sendiri. sy 5 tahun ttc. 4 kali pregnant. 3 yg ats tu semua gugur. yg last tu alhamdulillah rezeki sy. sepanjang ttc tu suami la bnyk support bagi kekuatan semangat. bkn senang kan.. emosi kita mudah sgt terusik tgk org dpt dukung ank, main ngn ank2. sape je taknak.. suami sy selalu pesan "takpelah. ada takde tu semua urusan Allah. kita hamba ni mampu ikhtiar je. org lain rezeki ramai ank. kita rezeki dpt family yg syg kita, makan pakai ckup kdg terlebih. lebih tu dpt kita bantu org lain. lain org lain rezeki. in shaa Allah ada rezeki kita nanti." sy pun kuat sbb suami. takde support suami. xtau la sy ke mana dh skrg. awk pun jgn give up tau. in shaa Allah lambat cepat Allah akn hadirkan jgk cahaya mata dlm waktu yg tak disangka2. in shaa Allah.. Aamiin...

InshaaAllah ada peluang lg tu dik.. jg mkn mnum..amlkn mknn yg sihat. trunkn brat bdn klu overweight.. trmsuk suami awk.. hritu ggur kan..ada fahamkn x punca2 ggur kenapa? ggur jd sbb janin xsihat dik. jd utk peluang ke2..awk kne make sure baby akn dtg sihat. sguhpun awk prnah hamil hritu.. awk dah ptot buat rwtan ksburan dah. 2 thun dah kwin kan.. beza sgt emosi org yg buat rwtan ksburan dgn yg tak..yg buat rwtan biasanya mereka sgt positif dan pndai kawal emosi.. brbnding yg tak dptkn rwtan..trtye2 knp xbole ngndung knp ggur..knp sush sgt. mudah terasa hti dgn tekanan sekeliling. 1)diet sihat 2)rwtan ksburan 3)belajar ilmu ttc , belajar guna opk utk kesan wktu sbur diri..bla tau fasa sbur.kta guna sebaiknya wktu utk brsama.peluang utk hamil lg cerah.

3y trước

Setuju. Buat rawatan kesuburan. Cek suami dan isteri. Kalau ada masalah boleh dptkan rawatan yg bersesuaian. Kalau tiada sebarang masalah, mungkin belum masanya. Teruskan berusaha. InsyaAllah akan ada rezeki untuk sis suami isteri.

Sy 5 tahun ttc. 2 kali keguguran. Baby sy tiada heartbeat. 2 kali juga sy tunggu gugur sendiri dan d&c. Setiap kali gugur suami akan nangis dulu. Sayalah yg kene pujuk hati, pujuk suami. Alhamdulillah sekarang mengandung lagi. Dah trimester ke 2. Jantung berdenyut dari minggu ke 5. Mudah-mudahan bayi sy membesar dgn baik & selamat lahir ke dunia ini. Sabarlah puan. InsyaAllah akan ada rezeki puan juga. 😊

3y trước

Alhamdulillah.. Tahniah sis.. Allah sebaik2 perancang.. Sy pun dah ada anak... 6 bulan dah... Semoga Allah beri jgak rezeki anak kpd ttc yg lain... Semoga semuanya selamat sis..

Xper awk.. sye 4 tahun khawin xpernh merasa ada janin dlm perut. adik yg baru khawin tetieb lekat pula.. mase tu menagis tu jgn kate la.. tgk kawan2 g. tp kite jgn stresss percaya dgn rezeki allah.. alhamdullilah skrg sye dh 30 week pregnant. janji allah rezeki allah tu pasti awk.. insyallah.

3y trước

alhamdulillah dah mengandung..semoga dipermudahkan segala urusan..saya pun dah 4 tahun lebih, tak pernah merasa mengandung lagi..

Kesiannya. Sy adalah adik yg mengandung sebelum kakak ipar sy. Kakak ipar sy dah tunggu 5 tahun. Sy x suka kalau org dok ckp pasal kandungan sy depan dia. Kesian kat dia n abgggggg. Sy tahu ni takdir allah, tapi beratnya ujian org xpenah ngandung ni. 😭

Saya pun baru lepas keguguran bulan lepas. Sekarang tengah pantang. Tapi asyik teringat ingat je sebab baby first. Harap ada lagi rezeki nanti. Walaupun trauma juga nak pregnant sbb pernah gugur. Semoga kita dimurahkan rezeki dengan anak nanti Amin.

InsyaAllah sis, sama lah saya belum ada rezeki zuriat lgi, kakak saya dah ada 2 org ank, sya baru setahun lebih mcm2 dah org ckp, bersyukur apa ada sekarang ni InsyaAllah mngkin belum tiba masanya lagi, jnji jgn putus doa dan usaha

Insyallah ada rezeki lain yg lebih baik pada masa yg tepat allah bg, sabar byk kan doa, jgn putus asa, apa berlaku ada hikmah ada sbb.. Sentiasa positif, jaga kesihatan yee sis.. Folic acid jgn lupa mkn.. Semoga dipermudahkan..

try untuk kerap bersama even bukan time subur...lepas suami pancut dalam baring sahaja dalam 2 jam..atau esok pagi baru kencing dn mandi....tips ni doctor pakar puan yang bagi...insha allah kita akan diberikkan rezeki

3y trước

alhamdulliah , tips ni mmg membantu..semoga puan diberikan kesihatan dan baby sihat

Insyallah sis..sis da prnh mngndung So rahim xde masalah..cume mungkin belom reZeki sis lg Allah nk bg..doa byk2 dn tawakal..sy pon masih menanti slma 6thun..moga Allah dgr doa kita para pejuang 2garis😊😊