Tolong bagi semangat

Saya dah induce 3kali. Masih tiada rasa sakit, bukaan masih 1cm sahaja. Baby ok lagi dalam perut. Reason kena warded sebab air ketuban 7 dari hari ahad 31/3. Sekarang doktor pakar suggest, czer je terus petang ni, since baby pun tak stress, saya pun keadaan ok. Kalau nak czer, kena start puasa sekarang. Option ke4 adalah belon. Dia kata boleh induce belon tapi tunggu result 24jam which is esok. Then baru decide untuk czer esok atau lusa selepas induce belon. Macam mana ya mommy? Tolong bagi semangat. Tolong bagi pendapat😔😢 hati saya macam bagitahu terus selesaikan, malam ni baby dah ada kat sebelah..

7 Các câu trả lời

Awk punya situasi mcm saya, 3x induced ubat tak jalan, 3 hri bukaan 1cm last2 hari ke 4 saya czer terus sbb tak tahan sakit contraction, dr ada bgi pilihan induced belon, tpi dia x janjikan bukaan akan buka ke tak, Alhamdulilah saya selamat lhirkn baby 22/3 secara czer

sy dulu doktor yg bukakkan laluan sbb masatu takde bukaan jgk tp dah kerap sakit walau slow2 je sakit tu.. lepas baring 1jam ke brp lama eh lepas induce tu, sy banyak jalan, katil sy sebelah toilet je tp sy gi toilet wing lain, gi solat lama2

kalau saya jadi tempat awak sy terus pilih czer. ada kemungkinan if belon pun jalan tak buka. sementara baby pun belum fetal distress better czer je . dah 3 hari saya rasa lama dah tu sis.

6mo trước

yg nk bsalin kita sis, bukan suami...pls prioritize yourself and the baby safety. moga dipermudahkan segala urusan ya.

sy induce 4x tapi bukaan tetap 6cm masa kt LR, kepala bby masih tinggi dan floating. dh hmpir 12 jam pecah ketuban dan tk mampu nk bertahan dgn contraction kuat lastly sy redha utk czer.

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin 3/4/2024 pukul 1pagi melalui czer😊 terima kasih semua yang reply kat pertanyaan saya. Serba sedikit banyak membantu saya first time mom

6mo trước

alhamdulilah dah selamat sis. tahniah tau selamat berpantang sis ❤️❤️

mcm sy,last2 sy pilih czer je terus.nk masuk belon klu xjln sama gak

semoga Allah permudahkan urusan awak melahirkan anak..amin