Majikan tak bagi cuti bersalin

Saya dah bekerja hampir 9 bulan , dan saya pregnant sebelum saya menjadi confirm staff . Tapi sekarang saya dah confirm . Supervisor saya kata saya tak layak dapat cuti bersalin sebab saya pregnant sebelum saya jadi confirm staff . Then kalau saya bersalin , saya tak dibayar gaji . Dan dia suruh saya cuti selama 40 hari je lepas bersalin nanti . Boleh ke saya nak adukan ke pejabat buruh ? Atau memang begitu undang2 nya . Sebab kawan sekerja saya lain brand dia belum confirm tapi company dia bagi cuti bersalin mengikut yang kerajaan tetapkan dan dibayar .

2 Các câu trả lời

daripada awak stress dengan majikan tak berhati perut macamni lebih baik awak berenti, orang berpantang pun sekurang kurangnya 44 hari awak.. lepas habis pantang nanti carilah kerja baru if awak memang nak kerja.

12mo trước

Tu lah , suami ckp lepas pantang cari lain je . Buat sementara ni bertahan je . Lagi bape bulan je nak bersalin .

bole tny kt pejabat buruh