boleh ke skip ambil acid folic?

Hi.. saya dah 8 weeks pregnant. tak apa ke kalau tak ambil acid folic sampai la appoimnt date dengan doc 28/3/22 nanti baru makan ubat2 yang doctor bagi. bukannya saya tak cuba makan acid folic brand lain, cuma bila makan je muntah makin teruk rasa lemah sangat badan.

2 Các câu trả lời

Masa saya bukak buku pink, nurse tanya still makan folic acid ke tak. Dia kata folic acid kena makan atleast 3 bulan sebelum pregnant and during 1st trimester. Kalau awak tak boleh nak makan folic acid, awak try Maltofer. Maltofer tak buat mual. Plus dia ada 2 jenis. Jenis hisap atau syrup.