UPT double line

Saya dah 4 hari lewat period dan test UPT positive. Tapi kalau gi klinik pun doktor tak scan kan sbb awal sgt? If betul sy pregnant.. alhamdulillah sgt2. Sy cuma risau ada masalah lain ke apa ke. Apa patut saya buat?#bantujawab

2 Các câu trả lời

ambil folic acid untuk sistem saraf baby. jaga makan. banyakkan sayur2 dan buah untuk sistem imun & protein & lemak sihat untuk tumbesaran baby. banyakkan minum air untuk support penghasilan darah. semak semula semua skincare & cosmetics, safe for pregnancy ke tak etc. mula study tentang possible changes & cara jaga kesihatan sepanjang pregnancy, cara puasa bila pregnant, cara prep diri untuk bersalin, penjagaan diri lepas bersalin, cara jaga baby ie ilmu menyusu, ilmu tenangkan baby, parenting etc. kalau nak check up KK, boleh dah call nanti dia akan set appointment. kalau nak check swasta, nanti 8-9w cantik dah nak gi first appointment. congrats momy! 💐💜

banyak kan rehat.. untk trim1, kena bnyak rehat... jgan buat keje berat2... kalau ada spoting atau pendarahan.. terus ke hosp... makan benda yg berkhasiat.. nanti agak2 dah 6weeks atau 7weeks boleh g scan dah..