Mucus plug

Saya dah 39 minggu ahad ni, saya nak tanya mucus plug tu macam hingus waktu kite selsema ke ye. Lagi apa2 labor dah dekat ye. Risau sebab kite firstime mom takut terlepas pandang. Sakit macam nak berak tu dah kerap tapi so far die betul nak poop😅, perut mengeras tu dah kerap tapi tak konsisten lagi. Firstime mom selalunya tanda labor paling common apa ye.

1 Trả lời

Depends pada diri sebenarnya. Ada yang turun tanda leaking air ketuban, contraction atau overdue. Tak bole nak cakap. Tapi selalunya yang saya baca, banyak first mom akn turun tanda contraction.