Baby kurang gerak

Hi. Saya dah 38w 4d. Due 16/03. Sy baru discharge dari wad hospital. Sbb baby kurang gerak. Dah admit wad 3hari 2malam. Baby sy mmg slalu complete gerak 10kali around 7pm-8pm. Ibu2 ada tips lain tak nak bg baby active selain dari makan benda sejuk, minum air manis, bg dengar lagu dan cakap dgn baby? Sbb saya dh buat semua tips tu tp baby gerak sikit2 je. Risau sangat dah hujung2 ni😭 Ctg pun kena repeat 2 kali setiap kali nurse check. Sbb degupan jantung ada. Cuma baby tak nak gerak. Sampai mesin ctg tu nurse kena pegang nak detect baby punya pergerakan. Package drip sekali. #firstmom

4 Các câu trả lời

klu sy, sy suka baring atau mengiring...nt rsalah dia dok tolak2 perut...