X tahu rasa contraction

Saya dah 37w perut kerap mengeras due saya 23/2 ..tapi saya x tahu rasa contraction tu mcm mne ...saya risau klu saya terlebih relaks sbb jnis boleh menahan sakit... Please bgthu rasanye mcm mne...sy pun x pernah alami senggugut

2 Các câu trả lời

Contraction ada 2 jenis. 1 contraction palsu @ braxton hicks. Yang ni bila perut jadi keras tegang bila pegang dan dia akan hilang kalau kita relax/baring sekejap. Kalau contraction sebenar, dia akan sakit di bahagian bawah sampai ke pinggang, belakang dan takkan hilang even kita try baring, duduk ke apa. Dan kekerapan sakit tu datang dalam 5-10 minit. Tu tanda dah nak beranak.

8mo trước

ty sis... sy berharap boleh ler bersalin this week xde risau2 dah

Rasa sakit mcm nk tcabut pinggang😅 sakit tu tak tau nk habaq , tp mmg sakit sgt2 , kalau blh tahan tu mgkin baru lg , sbb makin lama makin kerap dan makin kuat rsa sakit tu

8mo trước

Sama la tengah tunggu hari , bila agknya baby nk kluar😅