kerap kencing

saya dah 16w kerap kencing malam lebih 10x.. selang 5minit kencing lagi dan lagi.. bagi ibu2 yg lain ni normal ke?

11 Các câu trả lời

Saya mcm tu tp perut saya ada rasa sakit , darah ka apa tak da keluar , cuma kerap kencing dan perut bahagian bawah sakit mcm ngilu dan berdenyut, kalau tahan kencing lagi kuat sakit Tp kejap2 je sakit cuma kerap datang dah 2 malam , jadi td dah jumpa doktor dan bg tau doktor cek uti , saya ada tanda2 Jangkitan kuman dekat kencing .. Doktor ada bg antibiotik ubat demam dan ubat garam untuk lancar kencing..

1y trước

Banyak kan minum air masak . Maybe ada masalah kencing kotor .

Nnt cuba tanya doc mcm mana, saya pun dah nak masuk 15weeks dan sy ada GDM, sy bangun kencing malam 1x sahaja. Doc ckp klu terlalu kerap kencing pun tak normal juga, try dapatkan pendapat doc mcm mana ya.

1y trước

Ok awk semoga tiada apa2 yg serius

samala kita sis. sy da 13w.tandas mcm bilik ke2 dlm rmh. bukn byk pun kencing. ada tnye dr dia ckp baby membesar akan tekn pundi kencing tu nnti nk dekat bersalin lgla akan kerap kencing

1y trước

betul sy pun mcm setitik air je keluar. kalau betul doc ckp tu alhamdulillah la kan. harap takde apa negative.

Sama.. sy dari 10weeks sampai sekarang siang malam kerap kencing. Tido sampai kadang2 3 jam je malam sebab terlalu kerap bangun 😂

Sama !! Ya Allah dah la perut jenis besar hahahaha geram kadang nak bangun je

1y trước

saya batuk dgn bersin mesti trkeluar . satu hari tu kdg brpa helai dah tukar 🥴

saya pun gitu jgk 15w kerap btl terkencing2 sampai letih nk bangun pi tandas😖

1y trước

bykkan sabar jela kan 😂

normal, saya pun dulu mcm tuh sampai rasa nak duk dlm tandas.

1y trước

Betul🤣🤣 awak pergi cek tak ?

saya pun sama sis. sya bru 13week kjp kjp ke tnds. aieee 😂

1y trước

sama la kita ya 😂

normal macam sy dulu asyik nk kencing jee

Samaaa! Siang pun kerja kencing

1y trước

Betul siang malam. Bertabahlah 😅