payudara sakit

Saya da masuk 4 bulan, payudara still sakit nak pulak kat bahagian gelap dekat outing tu..Kadang stress sbb sakit sangat...Norml ke .N brp lam payudara akan sakit mcm ni?

14 Các câu trả lời

Normal yunk.. Xperlu stress pn.. Org kata nnty da melahirkn.. Ank isap susu badan lg sakit putingnya.. Xkn tu pn awk nk stress.. Lg pula stress xbaik untuk kesihatan.. Itulah pengorbanan ble da bgelar bakal n sorg ibu.. Kita kena kuat demi ank yg d kandung.. Sakit2 tu mmng akn buat kita kdg2 mngeluh tp ttp bsyukur sbb xramai kaum wanita yg blm ada rezeki n kesempatan.. Untuk rasai nikmat kita rasa skrg ni.. So enjoi je dgn apa kita rasa skrg sbb.. Tkot nnty jd rindu nk merasa lg😘

sy xpasti normal ke tak,sb xpernah tnya dokter la benda ni...tp masa pregnant anak 1st xsakit pun bahagian payudara tu...tp pregnant anak kedua ni,Ya Allah..sakit dia mcm nak tercabut je rasa...masa awal pregnant tu kdg2 je..skrg ni 4bulan++ hari2 plak jadi..sakit dia Allah je tau...nasib anak sulung tu masih myusu badan walaupun susu da kering,suruh dia isap time sakit tu,kejap je rasa lega walaupun awal2 tu sakit ya amat..tahan kejap..

4y trước

tu laaa...sakit ya amat..taktau nk ckp mcm mana...tambah2 tgh sejuk ke..lepas mandi ke...Ya Allah...sakitnyaaa

Ada gak pk nak refer dokt...Tp ramai jawab normal n depend juga kekadang mpai bsalin...Yg buat risau sbb sblm buat soalan ni ada search yg berkaitam..Pengalaman depa sebulan 2 kan..Tu risau..Nak tahan sakit lg...Bila dah tahu camni ok la...Tahan je la sakit kan

Huhu kita 1st time...Risau pon ada sbb ada baca post bkaitan tp sebulan dua je...Tu yg tanya sbb kdg sakit xley nak ckp rs nak menglir mata..Kadang ok..Tp risau je sbb da masuk 4bln kan baca lak post depa punye pengalman setakat sebulan dua..Huhu..Btw tq sis

Normal..sampai skrng 5bln masih sakit..selama pengalaman akk preggy..ada yg sakit ckit2 ada yg sakit kuat..bersyukur brest kita ada tindakbalas hihi..

4y trước

Yer lah kadang2 tu terasa bengkak mcm air susu penuh..gtu lah rasanya masa kita dh bersalin..ank kita menyusu..time ank lambt susu..adoii lah sakit weh..hahahah..kena perah buang..dl2 kan x tau pasal cr simpan susu ibu..

Normal...Sy dh 6bulan pon mmg sakit kt situ sis..maaf ckp,klu time bsama suami nk gentel2 pon sy xbagi sb sakit..so jgn stress2 k..😊

4y trước

Oh ye ke..1st time pregnant..Sblm tny ada gak baca post berkaitan..Sebulan dua je tgk diorg punya jawapan..Tu yg risau..Kadang smpai nak menitis airmata rasa huhu

Normal dan berbeza setiap orang on berapa lama sakit tu. Depend. Sakit tu tanda ya payudara nk produce susu. Syukur

4y trước

You're welcome 🤗

Normal saya pon 4 bulan still sakit lagi berdenyut2 siap & sy pon baru mngndung ank pertma bagi saya normal

Normal.sy mse 4bln pn sakit sngt .. Msok 5bln air susu dh klua .alhmdulillah rzki bby ..

4y trước

Nurse ckp biar jr jngn picit jngn buat pape .. Kerapkan cuci ngn kain basah ..

Sy 5 bulan pun cm tu sekrng 32 week dh tapi stil masih sakit sikit2