Ada list x baju baby yg perlu dipack masuk ke labour room? (Hospital Kerajaan)

Saya confuse nk pack apa je utk baju baby bru lahir, list yg sy kene serah dkt nurse masa dkt labour room tu.. tkut ada yg x perlu sy terpack skali.. Betul x list saya ni.. -Baju NB butang (seluar tak perlu), -Diaper NB 1pcs, -Bedung (perlu ke x klu bersalin hsptl kerajaan?) Ni je kan yg perlu bwk masuk ke labour room? Ke ada yg tercicir? Utk dlm wad nnti lain plak list nya kan? Yg kene serah pd nurse utk baby mandi pagi2 tu, baju dgn diaper je kan, bedung nurse hospital punya kan? Mcm barut, minyak, mitten, booties tu kita pkaikan sndiri lps nurse pulang baby.. Yg baru bersalin dkt hospital kerajaan boleh la share list keperluan.. Sy nnti akan bersalin dkt hospital muar..

11 Các câu trả lời

Wet tisu jgn lupa.. Hosp batu pahat nurse mintak wet tisu