Chemical pregnancy

Saya chemical pregnanncy on june ,,, lelah rasenye nak berjuang dan ttc ,,, 🥲

3 Các câu trả lời

saya pernah gugur waktu 8w lpas 5thn ttc. saya tau pregnant 3 hari je pastu gugur. happy 3 hari je wak. ke tak sempat happy. sedih awal2 je tapi bila pikir balik "weh. aku tiba2 ngandong lpas 5 tahun, x mustahil aku boleh ngandong lagi ni. aku ada harapan lagi nak ada anak ni." tu yg saya pikir. even kena tunggu 5 thn lgi pon xpe. tapi perancangan Allah lg baik. 4 bulan je lpas tu, saya pregnant semula. anak dah 2 tahun. saya nk stat ttc kononnye. target 5 tahun jugaklah sebab yg 1st 5 tahun baru lekat kan. again, Allah sebaik prancang. anak 2y1m saya dapat double line lagi. jadi awak pon kena pikir baik2. jangan stress. jangan rasa penat untuk berusaha. mane tahu, Allah nk bg rezeki kembar terus kat awak. abaikan mulut2 orang. jgn putus asa ok. moga ada khabar gembira tahun ni untuk awak dan suami. hugs sikit♥️♥️

sabar ya sis..sya pon pernh ada pengalaman tu sebulan after married. . but sebulan lepastu lekat balik. tpi date time period tu kluar drh. pegi klinik dktr ckp drh period biasa and cek upt negatif..senang ckp dktr xckp sya pregnant. and sya xtahulah msih pregnant ke mcm mana..maybe chemical pregnancy kali kedua.. but i dont know mcm mana nk ckp..sebb bidan yg urut sya ckp..sya belom gugur...and sya still rasa alah hamil..now tgh tggu date spatotnya period utk bulan nie utk kepastian samaada saya masih pregnant atau chemical pregnany kali kedua.

9mo trước

Lepas chemical pregnancy tu, badan rasa macam mana ya? Sebab sy x pasti sy miscarriage atau x. 2 hari sebelum period, ada spotting. Ingatkan nak tunggu late period, masa sepatutnya period tu keluar darah. Dan badan/tapak kaki masuk angin, sakit pinggang, perut cramp. Bulan sebelum tu, xda rasa macam tu. Tapi, badan sangat cergas. Sampai boleh Buat kerja rumah non stop. Chemical pregnancy ni perlu jumpa dan scan dgn doc? Please help

sedikit tips..selepas bersama cuba mengiring ke kiri atau ke kanan.. in shaa allah mudah lekat😁.and cuba berpantang dari makan makanan atau minuman yg bergas ..juga yg masam2 mcm air oren..kurgkan juga kafein dan makanan pedas .tu yg sya amalkan lepas khwin..alhamdulillah wlwpon chemical pregnany but senang lekat after that.☺️☺️