Vape/pod/rkok Elektronik Untuk Ibu Hamil.

Hi.. saya bru disahkan pregnant 5minggu. ☺️Suami sya ni xboleh brpisah dengan rokok klau jalan jauh.. Raya haji ni nak balik kg.. So suami ambik kaedah beli pod/vape utk hisap dalam kreta.. So nak tnye skit wap/asap vape ni bhya tak? Terima kasih

10 Các câu trả lời

rokok, vape and pod sama bahaya sebab; mengandungi nikotin and bahaya untuk kita even tak mengandung. tapi yg paling kurang kandungan nikotinnya is pod. my husb also perokok tp bila saya preg, dia stop rokok n tukar ke pod. tp still sama la ada nikotin tapi kurang dr rokok. so kalau husb hisap, suruh dia hembus asap arah lain n kita jangan dekat². kalau rokok, asap dia melekat kat badan husb :(

Suami sy pun perokok.. Klau jln jauh memg dia isap rokok nk hilangkan ngntoklah apa lah.. Sejak sy preg ni.. Dia xisap rokok lg dlm kete.. Bila benti baru dia ambik kesempatan isap kat perhntian.. Sama bila kat rumah.. Dulu dpn pintu.. Boleh bau dlm rumah.. Skrg isap terus keluar rumah ttup pintu.. Tmbh sy xboleh bau terlalu busuk..

suami sy pn hisap rokok n vape..tapi x de la dia hisap dlm kete...kalau d rumah pn dia akn merokok Kat luar..mmg x pnah merokok dlm rumah or dlm kete coz sy ad Asma... better sis bincang dgn suami baik2... tegur secara berhemah..maybe suami akn faham

Kalu ikutkan ada nikotin jugak stil bahaya. Sama mcm suami sy la dlm kete travel jauh2 pn vape. Kadang2 dia hembus je dlm kete. Sakit ati jugak. Dh ckp byk kali kesian kt baby dlm perut dk sedut benda x elok. Sebaik alhamdulillah baby lahir sempurna

Suami sy pun smoker tegar.. Kalau dia nk hisap rokok dia akan berhenti hisap tepi jalan... 5cminit lepas tu bru msuk kereta.. Minum air masak dulu...

Rasanya yg brkaitan rokok ni bahaya..yg menghidu lg bahaya dri yg menghisap😆 suami sy pun rokok gak. So sy bncg dgn hsben kalau nk merokok jgn dpn sy. Sbnrnya dri sblm kawin lg sy pesan mcm tu. Sis bncg la dgn hsben leklok inshaAllah dia ok. Kalau degil gak, sis cari kat internet psl keburukan rokok pd ibu hamil, bg tgk gmbr hrp bole insaf la😁 try yo best sis😄

sama la sy pn hamil 5week..suami hisap vape..duk dlm uma habis dia isap vape..berasap..bila tegur kata nya vape..bukn rokok..rokok bhya..vapa xbhya..pening kpla nk tegur🤦‍♀️😅😅

5y trước

serba salah nk tegur..jadi kita la yg mnjauhkn diri bila dia merokok@vape..😅😅

Cuba boleh kurangkan ngn minum kopi...😬

Xbahaya dia hanya flavors buah.. Tapi satu care boleh biasakan sis... Sy sejak pregnant husband hnya isap rokok dlm toilet atau luar rumah... Waktu pejalanan dlm kreta.. Dia akn cri tempat utk berhnti isap rokok... Tips dia.. Awk ckp awk alahan pada bau rokok.. And ckp sian bby nnti sakit bau rokok.. Alhamdulillah kandungan 13 week dh.. Husband dh boleh biasa dgn syarat sy bagi hehehe kekdang dgn kekwn dia skli kne ikot peraturan tu

Vape ke rkok biasa ttap ada nikotin.. klau suami still nk hisap,mnta dia prgi jauh skit dri kta.. asapnya tak elok lgi pun kndngan bru sgt tu