27 weeks 5 days

Saya blm start kira 10 gerakkan, mungkin next appointment isnin ni baru start kira. Tp normal ke baby gerak slow tak mcm slalu. malam aktif tp tak seaktif sblm ni sampai susah nk tido. Skrg baby ada gerak, tp susah sangat nk rasa gerakkan dia, malampun mcm tendang2 halus je #ingintahu #firstbaby #firstmom

3 Các câu trả lời

sy start kira gerak hritu 29w sis, tapi sy ada buat kiraan sy sndri, nurse ckp .. 28w keatas baby mmg kurang gerak sikit, tapi kalau tmpoh 12jam gerak 10 pun dah memadai sis .. kcuali kalau kurang 10, msti pgi hsptal cek.

Sy 25w baby kurang gerak tp,mlm aktif..and bila last2 minggu ke 25 ni baru baby mcm aktif balik..mcm pusing2 dlm perut..2 hari lagi baru masuk 26w..

Sy skrg 33w. Firstbaby. Time baby 25w aktif jak gerak. masuk 28w , baby krg grak. masuk 32w baru aktif begerak balik. :)

2y trước

tula sy risau, sedih je dua hari ni baby kurang aktif 😥